menus

Silobas Kompresörler

18 Şubat 2023Cuma

Silobas Kompresörler

Silobas kompresörler çalışma prensibine göre pistonlu kompresör grubunda yer almaktadır. Pistonlu kompresörler düşük debi ile yüksek bar hava üretirken, silobas kompresörler ise yüksek debi ile düşük bar hava üretmektedir. Bu sayede hava yardımıyla nesnelerin yerini kolay bir şekilde değiştirebilirsiniz. Nesne yeri değiştirmek için en uygun kompresör çeşidi silobas kompresörlerdir.

Silobas kompresörlerde yıldız üçgen pano kullanılır. Bunun en büyük sebebi motorlarının yüksek kW’da çalışmaya ihtiyaç duymasıdır. Motorlara yüksek kW enerjiyi ancak yıldız üçgen pano yardımıyla sağlayabiliriz.

Silobas kompresörlerin kompresör devri diğer kompresör modellerine göre oldukça düşüktür. Kompresör devrinin düşük olması debisinin yüksek olmasını sağlar.

Dizel Silobas Kompresör

Dizel Silobas Kompresör
Elektrikli Sillobas Kompresör

Elektrikli Sillobas Kompresör

Silobas kompresörler enerji tüketimine göre ikiye ayrılır. Bunlar elektrikli silobas kompresörler ve dizel silobas kompresörlerdir. Ancak günümüzde her alanda çevrenin korunması çok önemli olduğu için genellikle elektrikli silobas kompresörler tercih edilmektedir. Elektrikli silobas kompresörler dizele göre hem daha verimli hem de daha güçlüdür.

Kompresörlerde hava tankı bulunur ve bu hava tankı yardımıyla sıkıştırılmış hava saklanır. Ancak silobas kompresörlerde durum oldukça farklıdır. Silobas kompresörlerin herhangi bir hava depolama tankı bulunmaz. Hava depolama tankının bulunmamasının sebebi ise düşük hava basıncı üretilmesidir. Yüksek hava basıncının üretilmesi zaman almaktadır. Ayrıca yüksek hava basıncı elde edilmesi için mutlaka bir hava depolama tankına ihtiyaç vardır. Ancak silobas kompresörlerde yüksek barlı hava basıncına ihtiyaç duyulmadığı için herhangi bir depolama tankına da ihtiyaç duyulmamaktadır. Peki, hava depolama tankı olmadan nasıl sıkıştırma yapıyor? Silobas kompresörler sıkıştırılmak istenen havayı direkt olarak çalışma sisteminin içine alır. Bu sayede sistem içerisine alınan hava düşük barlı ancak hızlı bir şekilde sıkıştırılarak hemen kullanma hazır hale getirilir.

Silobas kompresörler adını silobas kamyonları adı verilen süt, sulu gıda, çimento gibi ürünlerin taşındığı özel kamyonlardan almaktadır. Silobas kompresörler çimento, un gibi pnömatik nakliyeye ihtiyaç duyulan işletmelerde kullanılır.

Silobas Kompresör Kullanmak Ne Gibi Faydalar Sağlamaktadır?

İlk olarak bahsetmek istediğimiz fayda kompresör devrinin düşük olmasıdır. Kompresör devrinin düşük olması silobas kompresörlerin daha yüksek debi sunmasına olanak sağlar. Kompresör devrinin düşük olması kompresörün daha az yorulması anlamına gelir; bu da ömrünün daha uzun olmasını sağlar. Ayrıca bakım maliyetlerinin de düşmesine katkıda bulunur.

Silobas kompresörlerde bulunan piston çapı oldukça büyüktür. Bunun sebebi hem aşınmaları azaltıp kompresör ömrünü uzatmak hem de bakım masraflarını düşürmektir. Tek parça çelik krank sayesinde silobas kompresörün ilk hareket ve sürekli çalışma ortamına rahat bir şekilde uyum sağlaması amaçlanmıştır. Bu aynı zamanda yüksek darbeli yüklerde de başarılı bir şekilde süreci yönetmesine olanak tanır.

Silobas kompresörler diğer kompresörlerden farklı olarak içerisinde yüksek verimlilik ile çalışan subaplar bulundurur. Silindir hacimleri dolup boşalma işleminin daha kolay bir şekilde tamamlanması için özel olarak üretilmiştir. Bu sayede verimliliği en üst düzeye çıkarmak amaçlanmaktadır.

Silobas kompresörlerde merkezi yağlama sistemi adı verilen bir yağlama sistemi bulunur. Bu yağlama sistemi makine içerisinde bulunan ve hareketli olan tüm parçaların iyi bir şekilde yağlanmasını sağlar. Ayrıca silobas kompresörlerde yağ seviyesi ile alakalı özel uyarı sistemi yer alır. Bu sayede kompresörde yağ seviyesi azaldığı zaman haber verir. Eğer yağ seviye oldukça azalmışsa kompresör kendini korumaya alarak çalışmayı bırakır.

Titreşimsiz krank sayesinde hem kompresör daha sessiz çalışır hem de kompresör daha az titreşim ortaya çıkarır. Silobas kompresörlerin montajı oldukça kolaydır. Bu sayede isterseniz iş yerinizde isterseniz de kamyon tır gibi işletmenizde kullanılan silobas dorseye sahip araçlara monte ederek, hızla kullanmaya başlayabilirsiniz.

Pnömatik nakliye için özel olarak geliştirilmiş Özen Kompresör silobas kompresörleri hakkında detaylı bilgi için bizi arayabilirsiniz.

Arama
Yazılar

Yazılar